Wat is onderooglidcorrectie en is het de juiste keuze voor jou?

door | okt 10, 2023 | Patient

Het hebben van uitpuilende wallen onder de ogen of zelfs donkere kringen kan een negatief effect hebben op je zelfvertrouwen. Ondanks dat make-up een korte termijn oplossing kan bieden, kan het ook anders. Onderooglidcorrectie, ook wel bekend als blepharoplastie, is een cosmetische ingreep die de overtollige huid, vet en spieren van de onderoogleden verwijdert en herpositioneert. Deze ingreep kan de vermoeide blik verhelpen en er voor zorgen dat je er frisser en jonger uitziet. In deze blog gaan we dieper in op de onderooglidcorrectie en of het de juiste keuze is voor jou.

Wie is geschikt voor een onderooglidcorrectie?

Onderooglidcorrectie is een geschikte oplossing voor mensen die last hebben van wallen onder de ogen die niet verdwijnen met de nodige rust en een gezonde levensstijl. Het is belangrijk dat de patiënt in goede gezondheid verkeert en geen oogaandoeningen of ernstige medische aandoeningen heeft. Mensen met een dunnere huid hebben meestal de beste resultaten na de ingreep.

Voorbereiding op de ingreep

Voordat je gaat beslissen of onderooglidcorrectie de juiste keuze is, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het is raadzaam om verschillende chirurgen te raadplegen en hun ervaring op dit gebied te controleren. Zorg er ook voor dat je de nodige rust hebt gepland voor na de ingreep en dat je alle nodige medicatie en producten in huis hebt om het herstel te bevorderen.

De procedure

De procedure omvat het maken van een kleine incisie onder de wimpers of aan de binnenkant van het ooglid, waarbij overtollig vet, huid en spieren worden verwijderd. De incisie wordt meestal gehecht met een oplosbaar hechtmateriaal dat na enkele weken op natuurlijke wijze oplost. Na de procedure moet je een aantal dagen rusten en zijn er enkele verzorgingsrichtlijnen die moeten worden gevolgd om een snel herstel te bevorderen. Op de website van deze kliniek kan je hier meer informatie over vinden.

Risico’s en complicaties

Zoals bij elke cosmetische ingreep zijn er risico’s en complicaties verbonden aan onderooglidcorrectie. De risico’s zijn onder meer bloedingen, infecties en anesthesie complicaties. Complicaties kunnen zijn: het naar buiten trekken van de onderoogleden, verandering van de oogvorm en droge ogen. Zorg ervoor dat je de risico’s begrijpt alvorens de ingreep te ondergaan.

Resultaten

Na de procedure kan je verwachten dat de wallen zijn verdwenen en dat je er frisser en jonger uitziet. Afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden en verwachtingen van de patiënt kan er al dan niet een nog bijkomende behandeling nodig zijn.

Onderooglidcorrectie is een relatief veilige en populaire cosmetische ingreep voor mensen die last hebben van wallen onder de ogen. Pols eerst naar ervaringen van andere mensen en maak een afspraak met meerdere chirurgen alvorens een beslissing te nemen. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de risico’s en de verwachte resultaten van de behandeling te begrijpen alvorens de ingreep te ondergaan. Met de juiste zorg en aandacht kan een onderooglidcorrectie jouw vermoeide blik laten verdwijnen en ervoor zorgen dat je er frisser en jonger uitziet.

onderooglidcorrectie